Algemene Ledenvergadering + middagsessies

Op 20-05-2017

's Morgens de ALV met agedapunten als: Jaarverslag en Jaarrekening 2016, Centrale Inkoop Stollingsfactoren, bestuursmutatie, Meerjarenbeleidsplan, Begrotingsrichtlijn, Huishoudelijk Reglement.

In de Middagsessies: Prof. dr. Frank Leebeek en Prof. dr. Jeroen Eikenboom over de nieuwste therapieën waarnu onderzoeksstudies naar lopen.

De laatste jaren is de ontwikkeling van therapieën voor hemofilie echt in een stroomversnelling gekomen. De klinische trials met AAV-gentherapie voor hemofilie A en B geven hoge factorniveau’s en de beslissende trials voor markttoelating zijn in voorbereiding. Daarnaast zijn er diverse andere therapieën - designer drugs genaamd - die door subcutane toediening en lange halfwaardetijd makkelijker in de toepassing zijn en misschien ook wel veel betere bescherming kunnen bieden dan de traditionele stollingsfactoren. Ze hebben een ander aangrijpingspunt in de stolling en kunnen ook gebruikt worden bij mensen met remmers. De twee onderstaande sprekers vertellen je er graag meer over.

14.10 uur Gentherapie voor hemofilie

Door prof. dr. F.W.G. (Frank) Leebeek, internist-hematoloog Erasmus Universitair Medisch Centrum

14.40 uur Designer drugs voor hemofilie

Door prof. dr. H.C.J. (Jeroen) Eikenboom, internist-hematoloog Leids Universitair Medisch Centrum.

Geplaatst door marjolein
Categorieën: ledenvergadering
Hits: 2182