verschilldende aandoeningen doen aan KLIK

Kwaliteit van Leven In Kaart (KLIK) is een website voor kinderen en jongeren die behandeld worden in een (kinder)ziekenhuis. Op de website vullen patiënten vragenlijsten in die gaan over hoe zij hun ziekte en behandeling ervaren. Dat doen zij voor de afspraak met de arts in het ziekenhuis. De antwoorden worden voor de arts omgezet in een elektronisch PROfiel (ePROfiel) en besproken tijdens de afspraak.

Wat is kwaliteit van leven?
Het gaat er om hoe het kind of de jongere zijn of haar ziekte en behandeling ervaart. En dan met name hoe dit van invloed is op  het dagelijks leven, zoals op school. Maar het gaat ook om hoe de persoon lichamelijk, emotioneel of sociaal functioneert. Het is het totaal beeld van het welbevinden van de patiënt.

Waarom KLIK?
KLIK blijkt een handig en doeltreffend hulpmiddel bij de complexe zorg voor kinderen en jongeren die onder behadeling zijn in een (kinder)ziekenhuis. Doordat de vragenlijsten regelmatig worden ingevuld, krijgt het behandelteam een goed beeld van de psychosociale kant en zijn veranderingen goed zichtbaar.

Welke hemofiliebehandelcentra gebruiken KLIK?
KLIK wordt nu ingezet in het Emma Kinderziekenhuis, Sophia Kinderziekenhuis, LUMC, UMC Groningen en UMC Radboud.

Meer weten?
KLIK is ontwikkeld door de Psychosociale Afdeling van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Ga naar de website of stuur een e-mail naar info@hetklikt.nu.
Ook op Socal Media kun je informatie vinden, zowel op Facebook, Twitter en Instagram (@KLIKproject)

 

Inloggen voor leden