Op deze pagina

 

Ledendag1 webTwee keer per jaar organiseren wij een ledendag, voor al onze leden. Op die dagen is iedereen welkom op een locatie centraal in het land, meestal in of rond Utrecht. Gezelligheid en lotgenotencontact staan voorop, maar ook aandacht voor onze vrijwilligers en werkgroepen. We beginnen de dag dan met de algemene ledenvergadering (ALV). Ook is er aandacht voor nieuws uit de medische wereld, voor nieuwe onderzoeken en voor het delen van ervaringen. Het programma varieert en er wordt ook rekening gehouden met partners, kinderen of ouders van leden. 

Ledendag

Tijdens de ledendag is er tijd om met elkaar bij te kletsen en ervaringen te delen. De dag begint altijd met de ALV, daarna lunchen we met elkaar. Na de lunch kunnen leden kiezen wat ze doen, er is altijd een programma met verschillende activiteiten. Zo zijn er sessies waar het laatste nieuws uit de medische wereld of wetenschappelijk onderzoek wordt besproken. Maar ook sessies die betrekking hebben op 'leven met een stollingsstoornis', zoals solliciteren, reizen of opvoeden. Ook voor partners en ouders van leden wordt regelmatig iets georganiseerd.

Reactie van een deelnemer: "Bij familie wil je niet de hele tijd over de stollingsstoornis praten. Hier kan dat wel en kan je er ook veel meer op in gaan!"

Algemene ledenvergadering (ALV)

We zijn een patiëntenvereniging en daar hoort een ALV bij. Tijdens de ALV wordt het gevoerde en te voeren beleid besproken, het bestuur presenteert de actualiteiten, ontwikkelingen binnen de vereniging en de financiën. Leden kunnen stemmen over punten die op de agenda staan en de ALV wordt gebruikt voor een bestuurswissel. 

Kids

Kinderen zijn van harte welkom op de ledendagen. Voor de kleintjes is er kinderopvang, een ervaren en betrokken lid verzorgt leuke activiteiten. De jongvolwassenen van onze vereniging organiseren vaak een leuke activiteit voor kinderen tot ongeveer 16 jaar. De ene keer is het een sportdag, de andere keer skydiven, maar altijd is het heel erg gaaf. 

Reactie van een deelnemer: "Veel informatie wist ik al wel, maar deze dagen maken mij weer bewust van hoeveel er ook mogelijk is ondanks en met je stollingsstoornis."

Praktisch

De ledendagen zijn voor onze leden gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk, om de dagen goed te organiseren. 

briefcasemedical rood 64x64px nvhp

Stollingsstoornissen

notesmedical rood 64x64px nvhp 

Bijeenkomsten

flask rood 64x64px nvhp

Vrijwilligers

infocircle rood 64x64px nvhp 

Lid worden

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Faktueel