Op deze pagina

SOS beer ziek

Patiënten met een stollingsstoornis zijn bijna altijd onder behandeling in een hemofiliebehandelcentrum. Stollingspatiënten komen ook gewoon bij de huisarts, voor alle andere medische vragen. Voor huisartsen die een patiënt met een stollingsstoornis in de praktijk krijgen, is extra informatie prettig. 

Stollingsstoornissen

Op deze website staat meer informatie over stollingsstoornissen. Onze leden zijn patiënten (en hun familieleden) met een erfelijke afwijking in de bloedstolling zoals hemofilie, de ziekte van Von Willebrandplaatjesstoornissen zoals de ziekte van Glanzmann en het Bernard-Soulier syndroom, maar ook voor mensen met een Factor deficiëntieOp onze website  staat informatie over de erfelijkheid en over de problemen die vrouwen met een stollingsstoornis ervaren. 

Brochure voor huisarts

Voor huisartsen is een brochure voor hemofiliepatiënten en voor patiënten met de ziekte van Von Willebrand beschikbaar. Deze brochure is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten, de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntorganisaties en het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Tandarts

Ook voor informatie voor een bezoek aan de tandarts kijk je op onze website.

briefcasemedical rood 64x64px nvhp

Stollingsstoornissen

notesmedical rood 64x64px nvhp 

Vrouwen

flask rood 64x64px nvhp

Over ons

infocircle rood 64x64px nvhp 

Behandelcentra

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Faktueel