Op deze pagina

Kampeerweekend 1 banner

Ruim honderd leden kamperen jaarlijks een weekend in juni met elkaar. Naast dat kamperen leuk en ontspannen is, is er ook veel lotgenotencontact. De werkgroep Ouders organiseert tijdens het Kampeerweekend activiteiten waar iedere deelnemer vrijblijvend aan mee kan doen. Het Kampeerweekend is een échte NVHP-gezinstraditie. Inschrijven voor de editie van 2022 kan nu. 

Ontmoeten

Het weekend is erop gericht informatie op te doen, ervaringen uit te wisselen en zeker ook om een ontspannen weekend te hebben met mensen die je niet hoeft uit te leggen waarom je soms zo voorzichtig bent…. Er is ook een programma voor tieners en tijdens het weekend zijn er diverse activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit of wil je mee begeleiden? Laat het ons weten! Zowel gezinnen van NVHP-leden als van niet-leden zijn van harte welkom. 

Camping Ackersate in Voorthuizen

Afgelopen jaar hebben we elkaar online getroffen, maar nu zijn we blij weer een weekend te kunnen gaan organiseren “met onze tenen in het gras”. Voor komend jaar hebben we een groepsveld kunnen reserveren op een camping centraal in het land: Camping Ackersate in Voorthuizen. Een gezellige familiecamping, met een apart groepsveld en voldoende faciliteiten op het andere deel van de camping.

Accommodatie

Je kunt met een eigen kampeermiddel komen, kiezen voor dagbezoek op zaterdag of een accommodatie huren. In het laatste geval is het verstandig zo snel mogelijk te reserveren bij de camping zelf omdat we geen accommodaties vooruit kunnen reserveren voor ons gezelschap. Er zijn (nu nog) diverse mogelijkheden: zie de website van de camping. Als je bij reservering aangeeft dat je voor het NVHP weekend komt dan noteren zij dat erbij. Ook aan de mensen met een eigen kampeermiddel willen we vragen je in te schrijven via onderstaande button. Wij verzamelen de gegevens en de camping gaat je hierna zelf een factuur sturen voor de gereserveerde plek. Geef je ook voor het dagbezoek op zaterdag op via onderstaande inschrijfbutton en laat weten of je ook voor het avondeten blijft! 

Eten

Op zaterdagavond zorgt de NVHP voor het eten vandaar dat we je ook naar eventuele dieetwensen vragen zoals vegetarisch/geen vis of bepaalde ernstige voedselallergieën hebt om rekening mee te houden. Verder is het weekend op basis van zelfverzorging. Voor ontbijt en lunch worden tafels, en zitplaatsen geregeld dus schuif gezellig aan, maar neem wel zelf je bordje/kopje/bestek en je eigen eten en drinken mee! 

Meld je aan via het inschrijfformulier

Kamperen zoals we dat het liefst doen

De werkgroep Ouders van de vereniging organiseert ieder jaar een kampeerweekend. Zij regelen een leuke camping waar we een terrein voor 'onszelf' hebben. Op dat deel van de camping kunnen de NVHP'ers hun tent of caravan neerzetten. Meestal is het mogelijk om in de buurt een bungalow of huisje te huren, voor als je niet zo van kamperen houdt. 

Grote tent

Wij zorgen als vereniging voor een grote tent en daar staat altijd koffie/thee en ranja voor de kampeerders. Op zaterdag biedt de NVHP een heerlijke BBQ aan voor iedereen die meegaat. Voor de andere maaltijden zorgen deelnemers zelf. Bij de grote tent staan voor iedereen die meegaat banken en tafels om samen te kunnen eten. Neem wel zelf je bordje/kopje/bestek en je eten mee en schuif gezellig aan. De grote tent leent zich ook perfect voor een feestavond, die mag niet ontbreken tijdens een kampeerweekend. 

Samen prikken

Wat heel bijzonder is tijdens zo'n weekend, is dat er in de ochtend door veel mensen medicatie tegelijk wordt toegediend. Daar wordt de grote tent voor gebruikt. De meesten kennen niet veel andere mensen die ook medicatie krijgen, dat maakt zo'n prikmoment zo bijzonder. Iedereen die medicijnen krijgt, mag dat in de tent doen. Wie dat niet wil, hoeft dat natuurlijk niet te doen.

Kinderen en ouders leren van elkaar en zien dat ze niet de enige zijn die geprikt moeten worden. Oudere kinderen vertellen de jongere kinderen over hoe zij het prikken ervaren. Maar ook over hoe zij hebben leren prikken. Iedereen heeft een eigen verhaal en door te delen help je anderen, maar misschien ook je zelf.

Tijdens het weekend worden er informatiesessies georganiseerd. Denk aan informatie over nieuwe medicijnen, therapietrouw, prikangst enz. Het zijn voor onze leden herkenbare onderwerpen en het is elk jaar anders, maar altijd actueel.

Werkgroep Ouders

De werkgroep Ouders organiseert jaarlijks het Kampeerweekend voor gezinnen. Al jaren doet deze groep dat met ontzettend veel enthousiasme. Het programma wordt ieder jaar met veel zorg opgesteld en dat is te merken tijdens te weekend. Houd de site, de Faktueel en de socials in de gaten voor het laatste nieuws over het komend kampeerweekend.

notesmedical rood 64x64px nvhp 

Jubileum

flask rood 64x64px nvhp

Cyberpoli

infocircle rood 64x64px nvhp 

Op reis

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Faktueel