Kampeerweekend

Jongeren

Ruim honderd leden kamperen jaarlijks een weekend in juni met elkaar. Naast dat kamperen leuk en ontspannen is, is er ook veel lotgenotencontact. De werkgroep Ouders organiseert tijdens het Kampeerweekend activiteiten waar iedere deelnemer vrijblijvend aan mee kan doen. Het Kampeerweekend is een échte NVHP-gezinstraditie.

Ontmoeten

Het weekend is erop gericht informatie op te doen, ervaringen uit te wisselen en zeker ook om een ontspannen weekend te hebben met mensen die je niet hoeft uit te leggen waarom je soms zo voorzichtig bent… Er is ook een programma voor tieners en tijdens het weekend zijn er diverse activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit of wil je mee begeleiden? Laat het ons weten! Zowel gezinnen van NVHP-leden als van niet-leden zijn van harte welkom. 

 Accommodatie

De afgelopen jaren kampeerden we bij Camping Ackersate in Voorthuizen. Een gezellige familiecamping, met een apart groepsveld en voldoende faciliteiten op het andere deel van de camping. Je kunt met een eigen kampeermiddel komen, kiezen voor dagbezoek op zaterdag of een accommodatie huren. In het laatste geval is het verstandig zo snel mogelijk te reserveren bij de camping zelf omdat we geen accommodaties vooruit kunnen reserveren voor ons gezelschap. Er zijn  diverse mogelijkheden: zie de website van de camping. Als je bij reservering aangeeft dat je voor het NVHP-weekend komt dan noteren zij dat erbij. 

Eten

Op zaterdagavond zorgt de NVHP voor het eten vandaar dat we je ook naar eventuele dieetwensen vragen zoals vegetarisch/geen vis of bepaalde ernstige voedselallergieën hebt om rekening mee te houden. Verder is het weekend op basis van zelfverzorging. Voor ontbijt en lunch worden tafels, en zitplaatsen geregeld dus schuif gezellig aan, maar neem wel zelf je bordje/kopje/bestek en je eigen eten en drinken mee! 

Grote tent

Wij zorgen als vereniging voor een grote tent en daar staat altijd koffie/thee en ranja voor de kampeerders. Op zaterdag biedt de NVHP een heerlijke BBQ aan voor iedereen die meegaat. Voor de andere maaltijden zorgen deelnemers zelf. Bij de grote tent staan voor iedereen die meegaat banken en tafels om samen te kunnen eten. Neem wel zelf je bordje/kopje/bestek en je eten mee en schuif gezellig aan. De grote tent leent zich ook perfect voor een feestavond, die mag niet ontbreken tijdens een kampeerweekend. 

Samen prikken

Wat heel bijzonder is tijdens zo’n weekend, is dat er in de ochtend door veel mensen medicatie tegelijk wordt toegediend. Daar wordt de grote tent voor gebruikt. De meesten kennen niet veel andere mensen die ook medicatie krijgen, dat maakt zo’n prikmoment zo bijzonder. Iedereen die medicijnen krijgt, mag dat in de tent doen. Wie dat niet wil, hoeft dat natuurlijk niet te doen.

Kinderen en ouders leren van elkaar en zien dat ze niet de enige zijn die geprikt moeten worden. Oudere kinderen vertellen de jongere kinderen over hoe zij het prikken ervaren. Maar ook over hoe zij hebben leren prikken. Iedereen heeft een eigen verhaal en door te delen help je anderen, maar misschien ook je zelf.

Tijdens het weekend worden er informatiesessies georganiseerd. Denk aan informatie over nieuwe medicijnen, therapietrouw, prikangst enz. Het zijn voor onze leden herkenbare onderwerpen en het is elk jaar anders, maar altijd actueel.

Werkgroep Ouders

De werkgroep Ouders organiseert jaarlijks het Kampeerweekend voor gezinnen. Al jaren doet deze groep dat met ontzettend veel enthousiasme. Het programma wordt ieder jaar met veel zorg opgesteld en dat is te merken tijdens te weekend. Houd de site, de Faktueel en de socials in de gaten voor het laatste nieuws over het komend kampeerweekend.