Op deze pagina

familie generatie

Onze vereniging doet waanzinnig mooie dingen. Bijzondere ontmoetingen en fijne gesprekken, gezelligheid en aandacht voor elkaar tijdens onze activiteiten. Als patiëntenvereniging behartigen we de belangen van onze leden en delen we het laatste nieuws uit de medische wereld. Daar wil je bij zijn. Dus word nu lid van onze club! Vul het formulier in en je bent er bij! Als lid mag je kosteloos naar onze bijeenkomsten en evenementen, ontvang je ons magazine met het laatste nieuws uit de medische wereld en mooie verhalen van onze leden en betrokkenen en elke maand krijg je de digitale nieuwsbrief. 

Waarom lid worden?

 • We behartigen jouw belangen en kunnen dit beter als we je persoonlijke ervaringsverhaal kennen. 
 • We organiseren het hele jaar door verschillende activiteiten voor jong en oud. 
 • We helpen je de juiste informatie te vinden via onze website, webinars, nieuwsbrief, ledenmagazine, podcasts en meer.

Hoe word ik lid?

 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Van kinderen onder de 18 jaar kunnen ouders of verzorgers lid worden. Het kind staat dan in de ledenadministratie als (gratis) jeugdlid.
 • Je hebt hemofilie, de ziekte van Von Willebrand, een plaatjesstoornis of een Factor I, II, V, VII, X, XI, XII of XIII deficiëntie.
 • Je bent draagster van een van die aandoeningen. 

Wat zijn de kosten?

 • Voor € 37,50 per jaar word je lid van de NVHP. Betaling uitsluitend per automatische incasso (SEPA) tot schriftelijke opzegging.
 • Het lidmaatschap wordt tot opzegging, stilzwijgend verlengd.
 • Opzeggen kan tot uiterlijk 1 december per e-mail naar nvhp@nvhp.nl of post (NVHP, Postbus 1188, 3860 BD Nijkerk).
 • Veel zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap van een patiëntenvereniging, zie hier het overzicht. Sommige verzekeraars vragen om een bewijs van inschrijving, dat kun je opvragen via nvhp@nvhp.nl.

Vrijstelling van contributie

Mocht de hoogte van de contributie bezwaarlijk zijn, dan kan het bestuur onder voorwaarden een vrijstelling verlenen. Stuur een verzoek tot vrijstelling, met motivering, uiterlijk 1 december t.a.v. de penningmeester naar nvhp@nvhp.nl of NVHP, Postbus 1188, 3860 BD Nijkerk. De vrijstelling dient ieder jaar opnieuw aangevraagd te worden.

Studenten

Een bijzondere vrijstelling is mogelijk voor leden van 18 t/m 23 jaar, die naar school gaan of studeren. Stuur een scan of kopie van je collegekaart én ID-bewijs naar nvhp@nvhp.nl t.a.v. de penningmeester, met het verzoek tot vrijstelling. Op de collegekaart moet duidelijk zichtbaar zijn voor welk schooljaar deze afgegeven is. Vermeld je naam, adres, geboortedatum en lidmaatschapsnummer. Doe dit zodra je een nieuwe kaart ontvangt. De vrijstelling is geldig t/m het volgende kalenderjaar. Ieder schooljaar dien je opnieuw een kopie van je nieuwe collegekaart op te sturen.

Privacybeleid

De NVHP heeft overeenkomstig de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een privacybeleid opgesteld, zeker ook omdat wij van onze leden medische gegevens vragen. Lees meer over het privacybeleid.

Huishoudelijk Reglement

Het Huishoudelijk Reglement van de vereniging kun je hier lezen.

 

briefcasemedical rood 64x64px nvhp

Kampeerweekend

notesmedical rood 64x64px nvhp 

Zeer zeldzame dag

flask rood 64x64px nvhp

Ladies Day

infocircle rood 64x64px nvhp 

Ledendag en ALV

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Faktueel