Lotgenotencontact

Jongeren

Wij vinden elkaar ontmoeten belangrijk, het is één van de hoofddoelen van de vereniging. Voor iedereen die lid is, proberen we iets passends te organiseren. Zo kunnen onze leden mensen ontmoeten die ongeveer hetzelfde meemaken. Ervaringen delen en bijkletsen. Het is vooral een moment van ontspanning. 

Ledendagen

Zo organiseren we elk jaar twee ledendagen. Dat zijn de momenten dat ook meteen de ALV plaatsvindt. Op die ledendagen is iedereen van harte welkom. Voor de allerkleinsten is dan ook kinderopvang aanwezig. Voor de kinderen vanaf ongeveer 5 jaar is er dan een activiteit en voor alle anderen zijn interessante sessies over actuele onderwerpen. 

Bijeenkomsten

Op de Ladies Day komen alleen maar dames, ook de organisatie wordt door dames opgepakt. De actualiteit en gezelligheid en altijd op een mooie locatie. Bij onze vereniging horen ook mensen die een zeer zeldzame stollingsstoornis hebben. Voor hen is er de Zeer zeldzame dag. Legendarisch is ons kampeerweekend. Meestal is het in juni en komen ruim honderd leden kamperen. Ook voor de mensen met Von Willebrand organiseren we de Von Willebrand-dag. Om de twee jaar organiseren we een middag voor mensen die naast een stollingsstoornis ook last hebben van een virusinfectie. Naast deze bijeenkomsten organiseren wij ook webinars en online bijeenkomsten. 

Social media

Elkaar ontmoeten gebeurt ook digitaal op de socials. Er zijn verschillende besloten Facebook-groepen waar veel informatie gedeeld wordt. Zo is er een groep over stollingsstoornissen en een groep speciaal voor mensen met Von Willebrand. Ook is er een groep alleen voor vrouwen en heeft als onderwerp hevig menstrueel bloedverlies. 

Op Youtube en Spotify staan leuke filmpjes en verschillende interessante podcasts.  Volg ons ook op Twitter en LinkedIn.

Online community

We hebben een online community voor jongeren van 12 t/m 25 jaar. Je bent van harte welkom om met andere jongeren in gesprek te gaan, ook is er ruimte voor gezelligheid. Daarnaast worden daar nieuws en evenementen gedeeld die interessant zijn voor jongeren met stollingsstoornis. Enthousiast? Klik hier om naar de Discord-server te gaan en sluit je aan.

Op de agenda

De geplande bijeenkomsten (live en online), webinars en bijzondere dagen staan op de agenda. Bekijk het overzicht voor de komende tijd en mis niets!

Lotgenotencontactteam

Wissel eens ervaringen uit met iemand die jouw situatie herkent. Het team heeft een schat aan ervaring op allerlei vlakken. Lees hier meer informatie of neem contact met ons op via nvhp@nvhp.nl of via het contactformulier op de website.