Nieuws

Op kamp met onze zuiderburen

De Belgische vereniging organiseert voor de kinderen in de leeftijdsgroep 8 tot 14 jaar een educatieve en sportieve stage (kamp) te Spa van zaterdag 27 juli tot vrijdag  2 augustus 2019. De kinderen zullen er zeker nieuwe vriendjes ontmoeten. Klik hier om naar de website te gaan.

Lees meer...

Save the date: Ladies Day!

Op 2 november 2019 heten wij dames met een stollingsstoornis en draagsters van harte welkom voor een hele gezellige bijeenkomst. We gaan er een geweldige dag van maken. Zet de Ladies Day alvast in je agenda. Ken je iemand die draagster is of een stollingsstoornis heeft, stuur deze 'save the date' dan alvast door. Dan wordt het nog gezelliger!

Later ontvang je meer informatie.

 

Verkorting wachttermijn risicovollere bloeddonoren

Deze week krijgen al onze leden een bestuursbrief thuisgestuurd over een verwachte beleidswijziging inzake bloeddonaties. Sanquin schreef hier vrijdag een brief over aan de minister. Het bestuur vertelt in de brief over onze opstelling en kondigt een bijeenkomst met leden over het onderwerp aan. De NVHP-brief kun je hier lezen, net als de brieven van de minister en van Sanquin.

Nieuw middel Hemlibra voor hemofilie A met en zonder remmers

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft een positief advies gegeven over de indicatie uitbreiding van emicizumab (merknaam: Hemlibra) voor mensen met ernstige hemofilie A. Het medicijn was al sinds juli vorig jaar beschikbaar voor mensen met hemofilie A met een remmer. Het kan gebruikt worden voor alle leeftijden.

Lees meer...

Laatste tweets van NVHP

Inloggen voor leden