Achter de schermen wordt hard gewerkt een nieuwe verbeterde VastePrik app & webpagina. Deze belooft qua design en functionaliteiten mooier en beter te worden, met onder andere voorraadbeheer van medicatie en het scannen van barcodes! 

Corona 3 web banner

Op deze pagina vind je een overzicht van de huidige stand van zaken over het coronavirus en de consequenties voor stollingspatiënten. Dit bericht wordt geactualiseerd wanneer er sprake is van een verandering. Bij vragen is de NVHP onverminderd bereikbaar via nvhp@nvhp.nl en telefonisch via 033 – 247 10 49. 

De algemene ledenvergadering (ALV)/ ledendag van 14 november 2020 is geannuleerd. Vanwege de nieuwe ontwikkelingen rondom corona is het helaas niet mogelijk om een uitgebreid 'live' programma aan te bieden zoals we dat voor ogen hadden. Wel onderzoeken we de mogelijkheden voor online activiteiten de komende tijd. 

Inmiddels hebben we al wat ervaring met online bijeenkomsten opgedaan. Zo organiseerden we op 22 september 2020 een informatief online vraaggesprek over emicizumab (Hemlibra®). Dat werd erg gewaardeerd. De inleiding van deze bijeenkomst is terug te kijken. In ruim twintig minuten legt internist Michiel Coppens (Amsterdam UMC) de werking van het middel uit.

Podcast over het coronavirus

Ook hebben we in samenwerking met Novo Nordisk een podcast gemaakt over de mogelijke consequenties van corona voor mensen met een stollingsstoornis. Hematoloog Paula Ypma van het HagaZiekenhuis krijgt tijdens deze audio-opname vragen van onze leden voorgelegd. We plaatsen regelmatig nieuws over het coronavirus en de consequenties voor stollingspatiënten op onze website. 

Nieuwe activiteiten

Zodra er nieuwe activiteiten worden georganiseerd -voorlopig alleen online- kondigen we die aan op onze website, in onze digitale nieuwsbrief Faktueel en via onze socials. 

De NVHP heeft in samenwerking met Novo Nordisk een podcast gemaakt over corona en de mogelijke consequenties voor mensen met stollingsstoornissen. Hematoloog Paula Ypma van het HagaZiekenhuis werkte mee aan deze audio-opname. De vragen die aan bod komen in de podcast, zijn afkomstig van leden van de NVHP.

Het coronavirus is inmiddels een vast onderwerp in onze maatschappij. De NVHP merkte dat het virus ook binnen de stollingsgemeenschap vragen oproept. Je vindt het antwoord op veel gestelde vragen terug in de podcast.

Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld;

  • Is er sprake van bloedingsklachten bij mensen die besmet zijn met het coronavirus en een stollingsstoornis hebben?
  • Zijn plasmaproducten en medicijnen veilig te gebruiken?
  • Is het verstandig om nu op vakantie te gaan als je een stollingsstoornis hebt?
  • Loop je een hoger risico op het krijgen van neusbloedingen bij een coronatest?
  • Coronapatiënten lopen meer risico op het ontwikkelingen van trombose. Hoe werkt dat bij mensen met een stollingsziekte?

Klik op de video, ga er lekker voor zitten en luister naar deze podcast (20 minuten)!

Actualiteit

De Podcast is opgenomen op 17 september 2020. De inhoud van de podcast is actueel ten tijde van de opname. Inzichten die bekend zijn geworden na deze datum, zijn niet verwerkt in deze versie. Het laatste nieuws over corona plaatsen wij op onze website. De podcast is mede mogelijk gemaakt door Novo Nordisk B.V.

De NVHP organiseerde op 22 september een informatief online vraaggesprek over emicizumab (Hemlibra®). De inleiding is terug te kijken in onderstaande video. In ruim twintig minuten legt internist Michiel Coppens (Amsterdam UMC) de werking van het middel uit.

Daarnaast schetst hij een beeld van de verschillende voor- en nadelen. Emicizumab (Hemlibra®) is een zogenaamd ‘non factor replacement molecule’. Dat houdt in dat het als het ware werkt als factor VIII, maar het is geen factor.

De aanleiding van het vraaggesprek is de recente toelating van emicizumab (Hemlibra®) in het basispakket voor mensen zonder remmers. Per 1 juli 2020 is het middel toegankelijk voor de ruim 700 mensen met ernstige hemofilie A. Roept deze informatie vragen bij je op, bespreek het met je behandelaar.

Bekijk hier de video (23 minuten)

De vernieuwde VastePrik app is sinds dinsdag 13 oktober beschikbaar. Zowel de app & webpagina voor deelnemers als het dashboard voor zorgverleners zijn uitgebreid met extra functionaliteiten en een nieuwe 'look & feel'!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Faktueel