Corona 3 web banner

Op deze pagina vind je een overzicht van de huidige stand van zaken over het coronavirus en de consequenties voor mensen met een stollingsstoornis. Dit bericht wordt regelmatig geüpdate. Bij vragen is de NVHP bereikbaar via nvhp@nvhp.nl en telefonisch via 033 – 247 10 49. 

De NVHP organiseerde in samenwerking met HemoNED een webinar over het HemoNED register: het register van mensen met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen in Nederland. Naast het register kwam ook de VastePrik app aan bod. De opname van deze webinar is nu hieronder te bekijken. Sprekers waren Geertje Goedhart van Stichting HemoNED en Mariette Driessens van de NVHP. 

De NVHP is 50 jaar geleden begonnen als dé belangenbehartiger van hemofiliepatiënten, maar we hebben in de loop der jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. De komende 50 jaar willen we er zijn voor íedereen met een erfelijke stollingsstoornis, in iedere levensfase, ongeacht leeftijd, geslacht of ernst van de aandoening!

In samenwerking met de NVHP organiseert HemoNED op donderdag 10 juni van 20.00 tot 21.00 uur een webinar. Het onderwerp van deze digitale bijeenkomst is het HemoNED register: het register van mensen met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen in Nederland. Ook de VastePrik app komt aan bod. Deze app is sinds kort verbeterd en vernieuwd. Geertje Goedhart van Stichting HemoNED en Mariëtte Driessens van de NVHP zijn de sprekers tijdens deze avond.

De NVHP organiseert op dinsdag 29 juni van 20.00 tot 21.00 uur een webinar over sportdeelname en blessures bij mensen met hemofilie. Sprekers tijdens deze webinar zijn Olav Versloot, onderzoeker in opleiding (PhD) en Johan Blokzijl, fysiotherapeut en promovendus, bij de Van Creveldkliniek in het UMC Utrecht. De webinar is toegankelijk voor zowel NVHP-leden als voor niet-leden. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

Het jaarrapport van Stichting HemoNED staat nu online. In dit rapport presenteert de stichting de nieuwste cijfers en trends vanuit het HemoNED register en de VastePrik app. Denk aan de verschillende soorten diagnoses onder gebruikers, het aantal vrouwelijke deelnemers en het aantal geregistreerde bloedingen per jaar. Ben je benieuwd naar specifieke cijfers? Download dan het jaarrapport via de website van Stichting HemoNED

In het kader van het 50-jarig jubileum bekijkt de NVHP de opties voor het vernieuwen van het huidige logo. Uiteraard horen we graag jouw voorkeur op deze concepten voordat we één van deze logo's verder gaan finetunen. Vul onderstaande poll in om jouw voorkeur aan te geven.

De poll is inmiddels gesloten. Bedankt voor je stem. 

Wil jij graag meer betekenen voor de vereniging? Het bestuur van de NVHP is op zoek naar versterking in de vorm van een algemeen bestuurslid en een penningmeester. Als vrijwilliger binnen het bestuur maak je deel uit van een enthousiast team van 5 tot 7 vrijwilligers met verschillende achtergronden. Voor alle bestuursfuncties geldt een termijn van 3 jaar, waarna je eventueel voor weer 3 jaar herkozen kan worden.

Met veel trots en plezier presenteren we de eerste ZOOMcamping van Nederland! En jij bent uitgenodigd. Het Kampeerweekend is een échte NVHP-gezinstraditie. Op zaterdag 12 juni 2021 zetten we die traditie op veler verzoek en ondanks corona voort, maar wél in digitale vorm. Het belangrijkste is dat we elkaar weer kunnen zien (al is het op scherm) én horen!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Faktueel