Nieuws

Voordat je gaat stemmen...

Verkiezingen

Wat gaan de verschillende politieke partijen regelen voor mensen met een beperking of chronische ziekte? Welke keuzes maken zij? De patientenkoepel Ieder(in) stelde vijf vragen aan tien politieke partijen. Lees hier, vergelijk en laat het meewegen als je gaat stemmen op 15 maart.

Laat geen belastinggeld liggen

2015 blauwe envelop BelastingdienstEn daar was toch weer die blauwe envelop. Het leven met een chronische ziekte brengt kosten met zich mee voor bijvoorbeeld medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, reiskosten en nog veel meer. Misschien kun je een deel van deze zogeheten Meerkosten terugkrijgen.

Lees meer...

Jeroen heeft hemofilie

In 1980 is het boekje 'Jeroen heeft hemofilie' geschreven, de illustraties zijn van Dick Bruna. Het boekje is een goed hulpmiddel om aan kinderen met hemofilie uit te leggen wat het is. Ook handig om eens te lezen met boertjes, zusjes en vriendjes. Het is een eer dat Dick Bruna hier aan mee heeft gewerkt.

20170218 DickBruna

Lekker handig: een hulpmiddelenwijzer

Als je ouder wordt of een beperking hebt, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die kunnen helpen. Wat het is, waarvoor u het kunt gebruiken en hoe het zit met vergoedingen. Die informatie vindt u op deze website.

20170217 Hulpmiddelen

 

 

 

 

 

 

 

De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans in opdracht van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor de langdurende zorg.

 

Ladies-day

Ter ere van Wereld Hemofiliedag organiseren wij een heel speciale bijeenkomst op 22 april 2017 in de omgeving van Utrecht. Het bijzondere is dat alleen vrouwen welkom zijn; vrouwen met een stollingsstoornis en draagsters. Het is een dagprogramma van 09.30 uur tot 14.30 uur. Tijdens de bijeenkomst zijn er presentaties (hierover later meer) en er is een uitgebreide high tea waarin de dames gezellig met elkaar kunnen kletsen.

Dus, ben jij een vrouw met stollingsstoornis of ben je draagster? Zet hem in je agenda en meld je meteen aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rectificatie Faktorartikel over Baxject III van Advate

Tot onze spijt is in de Faktor die begin januari 2017 verscheen, per ongeluk de eerste versie van een artikel geplaatst, met onjuiste informatie. Het gaat om het stuk over de nieuwe Baxject III, de toedieningsset van Advate. Het artikel staat op bladzijde 21. Wij hebben de firma Baxalta/Shire onze excuses aangeboden. Het juiste stuk kunt u hier lezen.

Lees meer...

Laatste tweets van NVHP