Nieuws

VastePrik webpagina tijdelijk offline

20190619 VastePrik offlineHemoNED heeft ons laten weten dat de VastePrik-webpagina tijdelijk niet beschikbaar is. Het doorvoeren van een nieuwe versie duurt dit vanwege extra beveilingschecks langer dan gepland. De VastePrik app werkt wel. Naar verwachting is de webpagina uiterlijk 24 juni weer online beschikbaar. Het kan daarna nog (maximaal) een week duren voordat alle infusies die recent zijn ingevoerd in de app zichtbaar zijn op de webpagina. Houd de website van Stichting HemoNED in de gaten voor het laatste nieuws.

Overstappen op ander product?

Ben je patient van het Hemofiliebehandelcentrum NEM (Nijmegen, Eindhoven/Veldhoven en Maastricht)? Dan heb je misschien een brief gekregen met de vraag om over te stappen op een ander product. In 2017 gebeurde dat bij andere behandelcentra en verscheen er de nodige informatie. Zie hier de tips en achtergronden van toen. Je kunt ons ook laten weten wat je ervan vindt.

Op reis met Michael

Bekijk deze film waarin Michael vertelt over reizen met een stollingsstoornis. Zelf heeft hij ernstige hemofilie. Waar moet je aan denken als je de vakantie aan het plannen bent? Een verzekering, de bestemming, de caravan klaarmaken of hotel boeken. Maar zeker ook je behandelcentrum informeren. Het is een flinke actielijst zo voor je op reis gaat. Want die schitterende vakantie is niet zo prettig als je een bloeding krijgt en je bent er niet op voorbereid.

Michael van der Linde is wereldreiziger. Hij reist graag en ziet geen enkel probleem in lekker mooie bestemmingen bezoeken. Maar, zegt hij, zorg voor een goede voorbereiding. Hij vertelt het zelf in dit filmpje:

Nieuwe app voor op reis

Op 17 april (Wereldhemofiliedag) lanceerde de firma Takeda (voorheen Shire en Baxalta) een volledig nieuw gemaakte Travel Guide App. De nieuwe app is live voor Android en Apple. Verwijder de oude van je mobiel!
Stel je bent op reis en je hebt behandeling nodig: open de app, geef toestemming voor je locatiebepaling en vind via de app het dichtstbijzijnde behandelcentrum. De genoemde afstanden zijn de hemelsbrede kilometers. Als je de optie Navigeer naar behandelcentrum aanklikt, krijg je -gebruikmakend van de navigatieapp op je telefoon- ook de reistijd te zien en daarmee het snelst bereikbare centrum. Van landsgrenzen trekt de app zich niets aan, dichtste bij is dichtste bij. Naast de rubriek Dichtbij zijn er ook de rubrieken Favorieten, Kaart, Checklist en Plan.

Lees meer...

Laatste tweets van NVHP

Inloggen voor leden