Nieuws

Fotowedstrijd, doe mee!

Leven, camera, actie!

606x100 MAIL DEF

 

 

 

 

De zomerperiode is het uitgelezen moment om te genieten van het leven en mooie foto’s te nemen! De organisatie Sobi organiseert Hello Photo, dat is een fotowedstrijd. Met die wedstrijd wil Sobi op een leuke en positieve manier meer bewustzijn creëren over het leven met hemofilie.

Wil jij meedoen? Maak dan een originele foto (of meerdere foto's!) van hoe jij het leeft met hemofilie en hoe jij je je door niets laat tegenhouden.

Hoe deelnemen?
1.Neem een unieke foto
2.Upload je foto op www.hellohaemophilia.nl/fotowedstrijd-hello-photo (het kan zijn dat de browser Internet Explorer lastg doet, probeer dan Firefox of Chrome)
3.Vertel het verder!
De wedstrijd loopt tot 15 oktober 2018. Meer informatie op de website.

Over Hello Hemophilia!

Is een initiatief van Sobi. Het is een online plaats voor mensen die te maken hebben met hemofilie – patiënten, hun gezin, verzorgers, artsen, organisaties… iedereen.

Hoe kan Fysiotherapie je helpen?

Op 22 september is er een speciale bijeenkomst voor mensen met een stollingsstoornis. De stichting Koprol laat dan zien wat fysiotherapie kan doen bij gewrichtsschade en het voorkomen ervan bij stollingsstoornissen. Deze dag wordt begeleid door Prof van der Kraan RadboudUMC, Daniel Kuijpers Stichting Koprol en Piet de Kleijn UMCU. Zet deze bijeenkomst alvast in je agenda. Binnenkort krijg je meer informatie over deze dag.

Voor iedereen

Deze bijeenomst is op 22 september 2018 en wordt gehouden in Nijmegen. Iedereen (van elk hemofiliebehandelcentrum) is van harte welkom in het Sanadome Nijmegen (www.sanadome.nl).

Over de stichting Koprol

Stichting Koprol organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen met een beperking. Het gaat hier om mensen die graag willen sporten en niet (meer) kunnen deelnemen aan het reguliere sportcircuit. Zo organiseert Stichting Koprol bijvoorbeeld sport- en spel voor mensen met COPD of een hartaandoening, rolstoelbasketbal, en zwemmen voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een handicap. Alle activiteiten vinden plaats onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten en bewegingsagogen, en zijn afgestemd op de mogelijkheden, wensen en belastbaarheid van de sporters. Op dit moment sporten zo’n 400 mensen wekelijks bij Koprol.

Wat vind jij goede Von Willebrandzorg?

Door dokters uit de hele wereld wordt gewerkt aan een algemene richtlijn voor goede zorg aan mensen met de ziekte van Von Willebrand. De World Federation of Haemophilia (WFH) roept iedereen die te maken heeft met Von Willebrand (als patiënt, verzorger van een patiënt, hematoloog of andere zorgprofessional) op om deel te nemen aan een onderzoek naar de wensen voor goede Von Willebrandzorg.

Wil jij ook je bijdrage leveren?
Vul dan dit zogeheten Survey in. Dit onderzoek is in het Engels en duurt slechts zo’n 7 minuten om in te vullen. Je antwoorden worden anoniem verwerkt door de University of Kansas Medical Center (KU Medical Center), die hiervoor samenwerkt met de belangrijkste internationale organisaties op het gebied van stollingsstoornissen (ASH, the NHF, WFH, and ISTH).

Ga naar het survey (klik op de link om de vragen te beantwoorden)

Bijzonder dat patiënten hun ervaringen kunnen delen
Ook prof. Frank
Leebeek van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam beveelt deelname aan het survey van harte aan. Het is bijzonder dat ten behoeve van een richtlijn ook de ervaringen van patiënten gedegen worden uitgevraagd. De Von Willebrandbehandelaars doen hiermee recht aan de (verschillende) ervaringen die patiënten kunnen hebben met hun behandelingen. 

Remmer?

20180712 EHC logo

Wil je in contact komen met andere Europese patiënten en/of hun ouders om ervaringen uit te wisselen en een mooi weekend te beleven?

Na het grote succes van de twee vorige Inhibitor Summits georganiseerd door het European Haemophilia Consortium (EHC), komt er een derde editie die plaats zal vinden in Barretstown, Ierland van donderdag 6 december 's avonds tot zondag 9 december lunchtijd.

Wij als NVHP nodigen graag 4 deelnemers hiervoor uit.

Het doel van de Inhibitor Summit is om mensen met hemofilie die remmers hebben, evenals hun familieleden en zorgverleners een speciale tijd en ruimte te bieden om een gemeenschap op te bouwen, informatie op te doen en de kwaliteit van hun leven mogelijk te verbeteren.

Het programma van de Inhibitor Summit zal bestaan uit zowel informatieve als praktische workshops. Bovendien biedt de Summit een mogelijkheid om tijd door te brengen in een ontspannen omgeving en samen van de activiteiten te genieten en ongedwongen ervaringen uit te wisselen.

Mochten er geen geïnteresseerden met een remmer zijn dan mogen wij mensen zonder remmer uitnodigen. Als je denkt dat jij en je gezin baat hebben bij het volgen van de training dan nodigen wij je van harte uit je aan te melden. De aanmeldingen van mensen met een remmer krijgen wel voorrang.

Lees meer...

Nieuwe training 'Leven met hemofilie'

Meld je gratis aan voor de training 'Leven met hemofilie'. We kondigden het in Faktor al aan, de volgende traning start in september, de bijeenkomsten zijn altijd op dinsdag. De data zijn:

  • 4 sept 2018
  • 18 sept 2018
  • 2 okt 2018
  • 16 okt 2018
  • 30 okt 2018
  • 13 nov 2018
  • 27 nov 2018

Wat leer je in deze training?
Tijdens de bijeenkomsten ga je met zes tot acht andere hemofiliepatiënten aan de slag met de 'dingen' die je als patiënt in het dagelijks leven tegen komt. Dat kunnen lichamelijke beperkingen zijn, leven met pijn of frustraties door de stoornis. Dit alles onder begeleiding van professionals.

Succesvol
Mensen die de training al hebben bijgewoon, hebben laten weten dat het hen heeft geholpen om meer rust te krijgen, maar ook om met beter om te gevaan met de gevolgen van hemofilie, zoals pijn. Zij ervaren meer kwaliteit van leven. "Het is fijn om met mensen die in hetzelfde schuitje zitten over dit soort dingen te praten, want mijn vrienden tonen begrip, maar herkennen niets van wat ik ervaar." Aldus een deelnemer.

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk op de de website www.hemofilieuitgedaagd.nl of stel je vraag aan Anne Hoefnagels, verpleegkundige en onderzoeker bij de Van Creveldkliniek. Haar e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zij kan gebeld worden op 088 755 584 50.

 

Laatste tweets van NVHP