Nieuws

Wat is jouw mening over de veiligheid van bloedproducten?

17-10-2016 | Nieuws

Jaarlijks ontvangen duizenden personen een bloedtransfusie of een geneesmiddel dat uit donorbloed gewonnen is. Maar vinden wij nou eigenlijk van de veiligheid bij bloedproducten? Sanquin Bloedvoorziening start een wetenschappelijk onderzoek om dat boven tafel te krijgen.

Geef je mening
Sanquin Bloedvoorzieing organiseert interviews en groepsdiscussies die gaan over de veiligheid van bloedproducten. Naast ontvangers van bloedproducten worden donors, hematologen en beleidsmakers in het onderzoek betrokken. Een belangrijke vraag is hoe de betrokkenen aankijken tegen de risico’s van bloedproducten, en tegen de eisen die aan veiligheidsmaatregelen gesteld worden.

November
De interviews en groepsdiscussies staan voor November gepland. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op.

Resultaten
De resultaten van dit onderzoek worden verwerkt in een wetenschappelijke publicatie en aangeboden aan de Medische Adviesraad en de Raad van Bestuur van Sanquin.

Praat mee en geef je op
Heb je in de afgelopen jaren bloedproducten ontvangen en wil je meepraten over de veiligheid van de Nederlandse bloedvoorziening? Stuur dan een e-mailbericht naar Koen Kramer op e-mailadres k.kramer@sanquin.nl, met daarin je naam, woonplaats en telefoonnummer. Dan neemt Sanquin Bloedvoorziening contact met je op om een afspraak te plannen
en eventuele vragen over het onderzoek te beantwoorden.