Nieuws

Vandaag is het 17 april en dat betekent Wereld Hemofiliedag. Op deze dag vragen we aandacht voor mensen met een stollingsstoornis. Dit jaar staat deze bijzondere dag in het teken van dames met een stollingsstoornis. Een groep die erg onderbelicht is, omdat de stollingsstoornissen vooral bekend zijn bij heren. En dat terwijl 1 op de 100 vrouwen kampt met een stollingsstoornis. Wat dat voor vrouwen betekent lees je op de pagina stollingsstoornissen bij vrouwen. Er is een speciale website in het leven geroepen waar vrouwen over de hele wereld hun verhaal delen: http://www.worldhemophiliaday.org/. Voel je vrij om je eigen verhaal op deze website te plaatsen en lees over andere vrouwen die allemaal iets gemeen hebben: een stollingsstoornis.

Project RED
Annebelle Nooteboom is ervaringsdeskundige en schrijft haar scriptie over vrouwen met een stollingsstoornis. Zij is nog op zoek naar dames die zij kan interviewen. Wil jij je verhaal delen? Lees meer over haar project RED en neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

TEST
Ervaar jij klachten zoals hevige en langdurige menstruatie of bloedend tandvlees na het tandenpoetsen? Het kan zijn dat jij een probleem hebt met je stolling. In Canada is een digitale test ontwikkeld waar je kan uitzoeken hoe het met je stolling is. Interesse? Doe de test!

20170417 happywereldhemofiliedagdef