Nieuws

Vrouwen Vragenlijst

Ladies, we hebben jullie hulp nodig; er komt steeds meer aandacht voor vrouwen met een stollingsstoornis, onder wie draagsters. Maar helaas is er nog niet veel bekend. Daarom is het heel belangrijk dat we beginnen met informatie verzamelen. Wil je ons daarbij helpen? Dan kunnen we jullie en ook vrouwen die nog geen diagnose hebben beter van dienst zijn. Vul hier de Engelse vragenlijst (bij voorkeur) of hier de Nederlandse vragenlijst in.

Graag vóór 5 november. Het zijn 18 vragen, ze kosten je maximaal 15 minuten. (de termijn is verlengd, de deadline is nu 5 december)

De Europese stollings-patiëntenorganisatie EHC verzamelt informatie over meisjes en vrouwen met een stollingsstoornis, bijvoorbeeld de ziekte van Von Willebrand, een plaatjesdeficiëntie of hemofilie-draagsterschap. Alle vragenlijsten staan hier, zowel de oorspronkelijke Engelstalige als een Nederlandse vertaling. Voor de EHC is het het mooist als je de vragen in het Engels beantwoord, maar je kan dus ook Nederlandse vragenlijst invullen.

Verhalen over gebrek aan erkenning van vrouwen met stollingsproblemen en foute doorverwijzingen zijn er te veel. Binnen de NVHP houdt onder andere de Werkgroep Vrouwen zich hiermee bezig, zij zijn bij diverse vrouwenprojecten betrokken. Wordt vervolgd dus.

Inloggen voor leden