Nieuws

Lynnda Pekel (bestuurslid) is draagster van hemofilie A en gaf een mooi interview aan 'Mijngezondheidsgids.nl'. Lynnda zag bij haar eigen vader hoe het leven met hemofilie A alles beïnvloedt, dat was niet makkelijk, zeker niet in de tijd dat zij aan gezinsuitbreiding dacht. Met de juiste zorg durfde zij het aan en kreeg prachtige kinderen. Maar het was niet altijd makkelijk. Veel vrouwen voelen zich verantwoordelijk en ontwikkelen een schuldgevoel. Het feit dat er vanuit de omgeving af en toe zwaar geoordeeld wordt, helpt daar niet bij, denkt Lynnda. Ze licht toe dat mensen onvoldoende weten wat een leven met hemofilie inhoudt, en daardoor al snel roepen dat men dat een kind toch niet kan aandoen. “Hemofilie is goed te behandelen, dus daar moeten we dankbaar voor zijn. Maar het blijft een zorg.” Aldus Lynnda. 

Meer lezen?
Dit was maar en klein stukje van het interview. Lees het hele artikel.

Actief als vrijwilliger
Lynnda zit in het bestuur van de NVHP. Lijkt het je interessant en leuk om je ook voor mensen met een stollingsstoornis in te zetten? Bekijk dan deze vacatures:

Is een bestuursfunctie wat te veel van het goede? Dan zijn er ook leuke projecten of bijeenkomsten waar je aan bij kunt dragen. Er is altijd wat te doen en we maken er altijd iets gezelligs van.

Inloggen voor leden