Nieuws

Vanaf vandaag is de app VastePrik officieel gelanceerd. Uiteraard op Wereldhemofiliedag. Met de app kunnen patiënten snel en gemakkelijk hun medicatie en bloedingen op hun smartphone bijhouden. Met de app VastePrik wordt er efficiënter informatie gedeeld tussen de patiënt en zijn behandelaar, puur ter verbetering van de behandeling. Ook worden gegevens over bijwerkingen van medicatie gedeeld met de Europese bijwerkingen registratie EUHASS.

Tot nu toe hielden patiënten hun medicatie en eventuele bloedingen bij in een papieren logboekje, dat in het ziekenhuis werd overgetypt. Met de nieuwe VastePrik app is dat verleden tijd. Goedhart: “Zowel de patiënt als de behandelaar kunnen de ingevoerde gegevens via overzichtelijke tabellen en grafieken inzien op een beveiligde webpagina. Dit maakt de consultgesprekken tussen hen een stuk efficiënter.”

Aanmelden
Meer informatie over deelname aan het Nederlands Hemofilie Register ontvang je van het hemofiliebehandelcentrum. Via je behandelaar meld je je aan voor deelname aan het Nederlands Hemofilie Register en VastePrik.

Meer weten over de app? Lees er alles over op de website van HemoNED.

20180417 WHDVasteprik

 

Inloggen voor leden