Nieuws

Op 17 april (Wereldhemofiliedag) lanceerde de firma Takeda (voorheen Shire en Baxalta) een volledig nieuw gemaakte Travel Guide App. De nieuwe app is live voor Android en Apple. Verwijder de oude van je mobiel!
Stel je bent op reis en je hebt behandeling nodig: open de app, geef toestemming voor je locatiebepaling en vind via de app het dichtstbijzijnde behandelcentrum. De genoemde afstanden zijn de hemelsbrede kilometers. Als je de optie Navigeer naar behandelcentrum aanklikt, krijg je -gebruikmakend van de navigatieapp op je telefoon- ook de reistijd te zien en daarmee het snelst bereikbare centrum. Van landsgrenzen trekt de app zich niets aan, dichtste bij is dichtste bij. Naast de rubriek Dichtbij zijn er ook de rubrieken Favorieten, Kaart, Checklist en Plan.
De kaart
Op de Kaart zie je je eigen locatie en de dichtstbijzijnde behandelcentra met rode bolletjes aangegeven. De kaart laat je ook het bereik van de app zien: Europa tot Estland in het Noordenoosten en Bulgarije, Griekenland in het zuidoosten, ook de behandelcentra van Turkije staan er in.
Checklist
De Checklist is een afvinklijst voor op reis mee te nemen zaken, zoals een medisch paspoort en voldoende factor maar ook de herinnering te checken of je je factorvoorraad in je verblijf koel kunt bewaren.
Privacy
Verder kun je onder Plan je eigen behandelplan invullen. En vraag je je af wat Takeda met die gegevens doet? In het Privacybeleid vertellen zij dat jouw gegevens alleen op het apparaat dat je gebruikt, worden opgeslagen. Dat zij zelf geen toegang tot de gegevens hebben. Het privacybeleid kun je nalezen in de rubriek Plan, scroll helemaal naar beneden en klik het aan. Zo ook de gebruikersvoorwaarden.
Driemaandelijkse updates
Takeda heeft de NVHP laten weten: “Vanaf nu zullen we elke drie maanden de landen benaderen met het verzoek of er nog wijzigingen zijn met betrekking tot de aangegeven centra of dat alles nog steeds correct is.”
Per Behandelcentrum staat aangegeven of er zorg voor kinderen of volwassenen geleverd wordt. De app kent nog wel wat kleine nadelen. De telefoonnummers zijn soms wel en soms niet voorzien van bereikbaarheidstijden. En als je je op een verblijf in het buitenland wilt voorbereiden en uitzoeken op welke afstand van je verblijfsadres zich een behandelcentrum bevindt, kan dat niet met Takeda Hemophilia Travel Guide App. Gebruik hiervoor voor Europa de website Centrelocator (http://www.euhanet.org/centrelocator/). Hierop kun je je vakantiebestemming intikken en krijg je vervolgens alle centra in de buurt, inclusief de reisafstanden (Get directions to this centre). En ga je buiten Europa op reis, kijk dan op www.wfh.org, Resources en vervolgens Find a Treatment Centre.
Meer informatie voor op reis? Lees het op onze website

Inloggen voor leden