Vanaf 1 maart is het weer zover: de aangifte inkomstenbelasting. Een goed moment om na te gaan welke zorgkosten je gedeeltelijk kunt terugkrijgen via de belasting. Een chronische aandoening zoals een stollingsziekte kan immers tot veel extra kosten leiden. Niet al deze kosten worden door de zorgverzekeraar gedekt. Denk bijvoorbeeld aan de fysiotherapeut,  tandartskosten, reiskosten en medicijnen op doktersvoorschrift. 

Regels 

Ieder(in) staat ieder jaar stil bij de aftrek van deze zorgkosten. Helaas is dit namelijk niet altijd eenvoudig. Allereerst geldt er een belangrijke regel. Het moet bij het aftrekken van zorgkosten gaan om kosten die jij (of jouw fiscale partner) in 2019 zelf betaald hebt. Daarnaast zijn er specifieke regels voor deze aftrekposten. 

Uitgebreid stappenplan

Meer informatie? Hier lees je een uitgebreid artikel - inclusief stappenplan - over de aangifte over het belastingjaar 2019. Daarnaast vind je meer informatie op de website van meerkosten.nl. Dit is de website van Ieder(in), het Landelijk Netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte.