Het CBR doet onderzoek naar de medische keuring van rijbewijsbezitters. Het gaat om de manier waarop onderzocht wordt of iemand met een aandoening nog veilig kan rijden. Zij hebben een vragenlijst opgesteld om na te gaan hoe deze keuring beter en sneller kan. Iedereen met een rijbewijs kan zijn mening geven via deze link. Het invullen van de enquête duurt zo’n 15 tot 20 minuten en kan tot en met 18 juni. 

Een stollingsziekte heeft in principe geen invloed op de rijvaardigheid van patiënten. Bij het aanvragen van een rijbewijs wordt in de gezondheidsverklaring echter wel gevraagd of de bestuurder een hart-, vaat- of stollingsafwijking heeft. Wie hier als patiënt ‘JA’ invult, moet (afhankelijk van de rijbewijscategorie) elke vijf of tien jaar een aanvullende verklaring van de arts aanvragen. 

Medische keuring bij stollingsziekte? 

De NVHP wil in kaart brengen in hoeverre leden te maken krijgen met een medische keuring bij het aanvragen van een nieuw rijbewijs, een herkeuring of bij een vernieuwing.  Heb je voor de CBR-gezondheidsverklaring problemen ondervonden vanwege je stollingsstoornis? Laat dat de NVHP dan graag zo snel mogelijk weten. Dat kan via het Meldpuntformulier.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Faktueel