Nieuws

Bedankt voor de donatie!

24-07-2019 | Nieuws

Op woensdag 24 juli kreeg onze vereniging een schitterend bedrag overhandigd. Een gulle donatie kunnen we wel zeggen, namelijk € 3.952,50. Ruben Wijfjes, de zoon van onze voorzitter Guus is namelijk navigatieofficier op de Zr Ms de Zeeland, een patrouilleboot. De Zeeland is van eind november 2018 tot eind april 2019 op missie geweest in het Caribisch Gebied. Het is een traditie bij de marine dat als een schip op missie gaat er van tevoren door de bemanning gekozen wordt voor een goed doel.

De bemanning bepaalt zelf het goede doel. Er zijn een aantal goede doelen besproken en Ruben had de NVHP als doel ingediend. De bemanning heeft toen twee goede doelen gekozen waarvan de NVHP er één is. Tijdens afgelopen Ledendag / ALV heeft Ruben  het één en ander hierover verteld en er staan de nodige vermeldingen hierover op onze website.

Activiteiten om geld in te zamelen
Tijdens de missie werd door de bemanning allerlei activiteiten gepland met de bedoeling geld op te halen voor het goede doel. Zo was er een bingo onder de bemanning, maar ook heeft een bemanningslid gedurende de missie alle bemanningsleden hun haren geknipt voor € 5,00 per knipbeurt. Dit bedrag ging volledig naar het goede doel.

Meevaren
Als klap op de vuurpijl mochten wij met vijftien leden meevaren op dit indrukwekkende schip. We kregen een rondleiding en tijdens het varen was er nog korte demonstratie met de FRISC en een helikopter. En we kregen een cheque overhandigd. Wij zijn dankbaar voor deze gulle gift en bijzondere ervaring. 

20190724 marine cheque