Nieuws

Bloed is leven! Bloeddonors bedankt!

12-06-2016 | Nieuws

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar elke dag hebben honderden mensen in ons land bloed nodig. Jaarlijks worden duizenden van hen gered dankzij het bloed van bloeddonors of kunnen zij een betere kwaliteit van leven ervaren. Donors maken – geheel belangeloos – het verschil tussen leven en dood.

Donors geven patiënten de kans om weer gezond te worden, gezond te blijven of een betere kwaliteit van leven te ervaren. Bloeddonors, namens de NVHP bedankt! 

Bekijk de drie filmpjes die ter ere van deze bijzondere dag zijn  gemaakt:

14 juni is het Wereld Bloeddonordag
In 2004 heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag, een speciale dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraag voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. In Nederland bedanken we op Wereld Bloeddonordag alle 400.000 Nederlandse bloed- en plasmadonors voor hun donorschap.

Waarom 14 juni?
Als datum voor Wereld Bloeddonordag is 14 juni gekozen; de verjaardag van Karl Landsteiner, Nobelprijswinnaar en uitvinder van het AB0 bloedgroepsysteem. Dit jaar is een bijzonder jaar voor Nederland, omdat we gastheer zijn voor de aftrap van Wereld Bloeddonordag wereldwijd.

Ook donor worden?
Nieuwe donors en geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.ikgeefbloed.nl