Nieuws

Dr. Evelien Mauser-Bunschoten treedt toe tot Raad van Advies

28-02-2022 | Nieuws

Dr. Evelien Mauser-Bunschoten heeft volmondig ‘ja’ gezegd op de uitnodiging van NVHP-voorzitter Arnoud Plat om toe te treden tot de Raad van Advies. De andere leden van de RvA hebben enthousiast gereageerd op haar toetreding. Dr. Mauser wordt uitgenodigd voor de eerstvolgende RvA op woensdag 6 april. Haar benoeming zal op de Algemene Ledenvergadering van 21 mei formeel bekrachtigd worden. 

Evelien Mauser is eind 2018 gepensioneerd en heeft bijna 40 jaar bij de Van Creveldkliniek in het UMC Utrecht gewerkt als hemofilie-arts. Dankzij haar inzet hebben veel patiënten een betere kwaliteit van leven gekregen. Dr. Mauser groeide uit tot een van de boegbeelden op het gebied van hemofiliezorg en ontving in 2018 een koninklijke onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. 

Daarnaast schreef de hemofilie-arts mee aan een wereldwijde richtlijn voor de behandeling van hemofilie en was ze de eerste auteur van de richtlijn voor vrouwelijke patiënten. Ze heeft zo’n 160 publicaties op haar naam staan.