Nieuws

EHC organiseert community meeting over erfelijkheid bij Von Willebrand

29-10-2023 | Nieuws

De Europese organisatie (EHC) organiseert op 4 december om 19.00 uur een community meeting over genetica (erfelijkheid) bij de ziekte van Von Willebrand. Prof. Dr. Frank Leebeek, afdelingshoofd Hematologie van het Erasmus MC, is spreker tijdens deze online bijeenkomst. De voertaal is Engels. Aanmelden kan hier

De Von Willebrand (VWD) Commissie van het EHC (European Haemophilia Consortium) blijft werken aan bewustwording, voorlichting en betrokkenheid van de Von Willebrand community in heel Europa.

Let’s talk VWD

Na een succesvolle lancering van de #VWDunited steungroep op WhatsApp en de reeks bijeenkomsten ‘Let’s talk VWD’ eerder dit jaar, organiseerde de commissie in september een online evenement met Dr. Steven Austin, Klinisch Directeur Hemostase bij St George’s University Hospitals. Hij ging in op verschillende aspecten van het leven met Von Willebrand. Het doorslaande succes van de bijeenkomst toonde aan hoe belangrijk het is om dit format te behouden. De bijeenkomst van 4 december zal daarom in dezelfde vorm plaatsvinden.