Nieuws

Enquête over fysiotherapie bij mensen met stollingsstoornis

12-12-2023 | Nieuws

De EAHAD, de internationale vereniging van zorgprofessionals voor mensen met een stollingsstoornis, heeft een enquête ontwikkeld over fysiotherapie. Met deze vragenlijst willen de fysiotherapeuten de situatie in Europa in kaart brengen onder mensen met een stollingsstoornis.

De vragenlijst gaat specifiek over behandelingen bij de fysiotherapeut buiten het hemofiliebehandelcentrum (HBC). Ook wanneer je hier geen ervaring mee hebt, maar wel een stollingsstoornis hebt kan je de vragenlijst invullen. De vragenlijst kan zowel door patiënten als ouders/verzorgers van patiënten ingevuld worden. De enquête is hier in het Nederlands en hier in het Engels in te vullen en duurt ongeveer 10 minuten. De Nederlandse versie is vertaald met behulp van een vertaaldienst en kan daardoor vertaalfouten bevatten. 

Richtlijn

Met de vragenlijst willen de behandelaren ook toetsen of de richtlijn voor eerstelijns fysiotherapeuten, die momenteel in ontwikkeling is, ook toegepast kan worden in andere Europese landen. De richtlijn is gebaseerd op de Nederlandse situatie. De NVHP heeft ook input geleverd voor deze richtlijn.