Nieuws

Ferraridag

04-11-2018 | Nieuws

De VSOP initieert jaarlijks een evenement voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar met een genetische aandoening. Dit jaar deden ze dat samen met de Ferrari Club Nederland, zij noemen dat een ‘Doe een plezier Rit’. Van ‘s ochtends vroeg tot na het avondeten werden de jonge gasten in de watten gelegd, het ontbrak hen aan niets. Julian Wigny, lid van onze vereniging was uitgenodigd en doet zelf verslag van deze super toffe dag.

Julian: “Heb je ooit eens in een supersnelle, iconische auto gezeten? Dit was mijn eerste keer, om eerlijk te zijn kan ik niet zomaar met woorden omschrijven hoe het was: mooi, indrukwekkend, speciaal en inspirerend. Ik heb zoveel kinderen gezien met andere genetische ziektes, sommigen die het een stuk erger hebben dan ik. Het is fantastisch om te zien dat die kinderen een dag krijgen om helemaal uit hun dak te gaan. Plezier, een aspect wat soms ontbreekt als je chronisch ziek bent, wordt op een dag als deze flink bijgetanked.

Ferrari
Ik kreeg een Ferrari met de bijbehorende eigenaar / bestuurder, we begonnen met rijden op het circuit in venray ‘Raceway’, voor mij is het geweldig om die brullende auto’s te horen en om er in te zitten. Eenmaal op het circuit, mochten we drie rondjes rijden. Je voelt je geweldig als de auto optrekt, het is een echt sensatie. Na drie keer op het circuit gereden te hebben, kregen we een lunch. Na de lunch ging ik met mijn Ferrari en bestuurder op pad naar de ‘Daf testbaan’. Het was een rit door dorpjes en leuke wijken, iedereen kwam even kijken wat er allemaal aan de hand was: je ziet namelijk niet elke dag dat er 40 Ferrari ‘s achter elkaar met een politie escort door je wijk heen rijden.

 

20181104 ferraridag.fotoVrachtwagen
Op de ‘Daf testbaan’ mochten we met vrachtauto’s meerijden, met veel hobbels en leuke obstakels op de weg. Later op de middag reden we terug van de testbaan en hebben we onderweg nog een ijsje gegeten, met z’n allen. Rond 17.00 uur kwamen we terug bij de Raceway voor een laatste show: nog even een laatste keer optrekken met veel lawaai!! Toen was het tijd voor wat te eten. Het was een gezellige boel: we hebben onze ervaringen uitgewisseld en leuke verhalen gedeeld.

Hemofilie
Drie vrienden met hemofilie -die ik heb leren kennen via de NVHP- waren ook bij dit evenement. Het was leuk om elkaar weer eens te zien en om samen plezier te maken.

Ik zal dit nooit vergeten
Er zijn veel aspecten aan dit evenement die ervoor gaan zorgen dat ik het niet ga vergeten. Ik heb een band met mijn begeleider / bestuurder gekregen. Het is een gedreven man die succes heeft en hard werkt. Hij is aardig en inspirerend. Hij heeft mij zodanig geïnspireerd dat ik op andere manieren naar onderwerpen kan kijken, zoals school en werk. Ik heb veel geleerd en uitermate veel plezier gehad! Deze dag was niet mogelijk zonder de hulp van alle vrijwilligers, Ferrari club Nederland, Politie en de VSOP.

Ciao é grazie mille!!!!” Aldus Julian Wigny.

 
Wat doet de VSOP?
De VSOP zet zich in voor alle mensen met zeldzame of genetische aandoeningen en hun naasten. Hiertoe behoren ook degenen met een verhoogde kans op een genetische aandoening. De VSOP behartigt hun belangen vanuit  patiëntenperspectief op het terrein van de kwaliteit van zorg, diagnostiek en preventie, medisch wetenschappelijk onderzoek, erfelijkheid en zwangerschap.

 
Foto: Julian met ‘zijn’ Ferrari (en de eigenaar)