Nieuws

Ijzerrijke voeding bij mensen met een stollingsstoornis

24-11-2022 | Nieuws

Deci Medical Partners maakte in samenwerking met de NVHP een video over ijzerrijke voeding bij mensen met een stollingsstoornis. Ijzerrijke voeding is voor iedereen van belang, maar voor mensen met een stollingsstoornis is het vaak belangrijker. Verpleegkundig specialist Marlène Beijlevelt (Amsterdam UMC) en Von Willebrandpatiënt Annebelle Nooteboom gaan met elkaar in gesprek over bloedarmoede en ijzerrijke voeding. Ondertussen maakt TV-Chef Roberta Pagnier een lekkere, ijzerrijke maaltijd. De video is hier te bekijken.

Na een grote bloeding of hevige menstruatie kan er bloedarmoede optreden. Om dit tegen te gaan, moet je extra ijzer binnenkrijgen. Bijvoorbeeld via medicatie, maar voeding kan ook een mooie aanvulling zijn. Bij bloedarmoede kun je last hebben van symptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen.

Ijzerrijke voeding

Op de website van Mijn Gezondheidsgids vind je een lijst met ijzerrijke voedingsmiddelen. Ook kan je hier het recept van Roberta Pagnier vinden. 

Mijn Gezondheidsgids 

Op Gezondheidsgids vind je meer informatie over de ziekte van Von Willebrand. Naar schatting zijn er 180 duizend Nederlanders met Von Willebrandziekte. Op de website van Mijn Gezondheidsgids is er veel aandacht voor de psychosociale gevolgen van de ziekte. Je vindt er niet alleen ervaringsverhalen, maar ook video’s en podcasts. Ook lees je meer informatie over de verschillende vormenerfelijkheid en kinderwenszwangerschap en bevallen en ouder worden met Von Willebrand. 

De website is een initiatief van Deci Medical Partners en het project wordt gesponsord door farmaceut Takeda. De besproken meningen en ervaringen zijn afkomstig van de geïnterviewde personen, Takeda heeft geen invloed op de inhoud.