Nieuws

Informatieavond Bloedstollend – vrouwen en stollingsziekten

09-03-2022 | Nieuws

Het hemofiliebehandelcentrum Amsterdam UMC, locatie AMC, organiseert de informatiebijeenkomst ‘bloedstollend’ op 30 maart 2022. De bijeenkomst is voor vrouwen met een stollingsziekten en zal van 19:30 tot 21:30 plaatsvinden. Heb je vragen over jouw stollingsziekte? Of heeft je partner een stollingsziekte? Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er meer informatie gegeven en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden in een veilige en deskundige omgeving. De informatiebijeenkomst kan op locatie of via een livestream gevolgd worden. Aanmelden kan voor 15 maart via hemofilie@amc.uva.nl

Wil jij je aanmelden voor de bijeenkomst? Geef dan via de mail aan of je op de locatie aanwezig wil zijn of de avond via een livestream wil volgen. Informatie met de link voor de livestream ontvang je eventueel in de week voorafgaand aan de avond. 

Programma 

 De informatieavond wordt geopend door prof. dr. Karin Fijn van Draat. Vervolgens zal dr. Melanie Tan meer uitleggen over de bloedstolling. Dit proces bestaat uit verschillende stappen die elkaar opvolgen en dit wordt ook wel stollingscascade genoemd. Daarnaast staan sprekers dr. Anne Timmermans en dr. Emmy van den Boogaard stil bij vrouwen en stollingsziekten door de jaren heen. 

Ook wordt er aandacht gegeven aan klinische genetica door dr. Philis Lakeman en aan seksuologie door dr. Carien Manuels. Op locatie is er na het programma een afsluitende borrel. 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kan je contact opnemen met het hemofiliebehandelcentrum vna hemofilie@amc.uva.nl