Nieuws

Luister nu: podcast over hevig menstrueel bloedverlies

03-09-2023 | Nieuws

Elke twee uur je tampon of maandverband moeten vervangen. Of niet naar school of werk durven uit angst om door te lekken. Het Erasmus MC nam een podcast op over hevig menstrueel bloedverlies met gynaceoloog Carla Groenestein en verpleegkundig specialist Carolien van der Velden in de podcast In Opname. Hun boodschap? ‘Blijf niet lopen met hevig menstrueel bloedverlies, want er is iets aan te doen.’

Wanneer moet je aan de bel trekken als je veel bloed verliest tijdens je menstruatie? En hoeveel is eigenlijk te veel? In de podcast van het Erasmus MC vertellen Groenestein en Van der Velden over de symptomen, impact en behandeling van hevig menstrueel bloedverlies. Die behandeling is er namelijk, dus trek aan de bel als je er last van hebt, benadrukken de gynaecoloog en verpleegkundig specialist. Ze delen in de podcast ook hun ervaringen met menstruatiearmoede.

In het Erasmus MC Sophia is een spreekuur voor jonge vrouwen tot 25 jaar met hevig menstrueel bloedverlies. Daar worden patiënten gezien door verschillende specialisten: de (kinder)hematoloog, de gynaecoloog en de verpleegkundig specialist.

Luister nu

De podcast In Opname is te beluisteren via SpotifyApple PodcastGoogle Podcasts en Spreaker