Nieuws

NVHP webinars terugkijken

01-02-2022 | Nieuws

 Wist je dat je webinars en andere interessante video’s terug kan vinden op ons YouTubekanaal? We plaatsen alle webinars en interessante video’s ook op ons nieuwsoverzicht op de website. Hieronder vind je een overzicht van wat je terug kan vinden op het YouTubekanaal ‘NVHP’.

Gentherapie

Tijdens deze webinar geeft prof. dr. Karina Meijer van het UMC Groningen meer informatie over de huidige stand van zaken omtrent gentherapie. Wat is gentherapie, waar staan we op dit moment en wat kunnen we verwachten?

Hemofilie in Nederland onderzoek

De presentatie van het zesde Hemofilie in Nederland onderzoek is ook terug te kijken. Het geeft inzicht in de medische en sociale omstandigheden van mensen met hemofilie in Nederland van de afgelopen 50 jaar.

SYMPHONY Partitura 1

In samenwerking met de NVHP organiseerde SYMPHONY een webinar over het nieuwe 2-jarige project Partitura 1. De onderzoekers willen zorgpaden en een patientenreis maken voor iedereen met een bloedstollingsstoornis van 0 tot 8 jaar.

VastePrik app

Heb jij de nieuwe VastePrik app al? Ben je benieuwd hoe de app werkt en welke nieuwe functies er zijn? In deze video legt Geertje Goedhart van HemoNED uit hoe je de app kan gebruiken.

Webinar sportdeelname en blessures bij mensen met hemofilie

Afgelopen zomer organiseerde de NVHP een webinar over sportdeelname en blessures bij mensen met hemofilie. Sprekers waren Olav Versloot (PhD/onderzoeker i.o.) en Johan Blokzijl (fysiotherapeut/promovendus) bij de Van Creveldkliniek in het UMC Utrecht.

Von Willebrand

Meer weten over de ziekte van Von Willebrand? Hematoloog Karin Fijn van Draat geeft uitleg over de ziekte Von Willebrand en de behandelmogelijkheden. Onderzoeker Atiq Ferdows geeft tijdens het tweede deel uitleg over het Von Willebrand in Nederland (WiN) onderzoek en welke belangrijke resultaten hierin naar voren komen. Deze presentaties werden gegeven tijden de digitale Von Willebrand bijeenkomst van de NVHP in februari 2020.

Emicuzimab

Meer informatie over emicizumab (Hemlibra®)? In ruim twintig minuten legt internist Michiel Coppens (Amsterdam UMC) de werking van het middel uit. Daarnaast schetst hij een beeld van de verschillende voor- en nadelen. Emicizumab (Hemlibra®) is een zogenaamd ‘non factor replacement molecule’. Dat houdt in dat het als het ware werkt als factor VIII, maar het is geen factor.

Meer weten of deelnemen aan webinars die de NVHP organiseert? Bekijk dan onze agenda.