Nieuws

Luister mee naar de podcast Bloedband van de NVHP

26-02-2021 | Nieuws

De NVHP neemt een reeks podcasts op in het kader van het 50-jarig jubileum van de vereniging. In deze reeks gaan we de verbinding aan met leden, behandelaren en andere belangrijke spelers binnen het hemofilielandschap. NVHP-voorzitter Guus Wijfjes trapt de eerste podcast af. Hij legt uit welke uitdagingen de coronacrisis met zich meebrengt voor de vereniging, maar staat ook stil bij de kansen die het biedt. 

Guus is zelf ook hemofilie A-patiënt en daarom staan we ook stil bij zijn ervaringen met hemofilie. Hoe heeft hij hemofilie in zijn jeugd beleefd en heeft hij er zaken voor moeten laten? Ook vraagt hij aandacht voor het feit dat de zorg voor vrouwen met een stollingsstoornis en draagsters nog niet altijd even goed is. Bloedband kan je luisteren via onze website, YouTube en Spotify

Luister wanneer je maar wil 

De podcast is een alternatief van de eerder aangekondigde videoreeks. Binnen de huidige coronamaatregelen vinden we het niet passend om deze reeks video’s op te nemen. Een podcast is een fijn alternatief in deze tijd en geeft je de ruimte om deze bijzondere verhalen te beluisteren wanneer jij maar wil.