Nieuws

Symphony webinar: onderzoek naar verschil in bloedingsklachten

26-12-2021 | Nieuws

Waarom onderzoeken we bloedvatwandcellen bij bloedstollingsstoornissen?

Hoe komt het dat twee personen met dezelfde stollingswaarden hele andere bloedingssymptomen hebben? De ene persoon heeft soms blauwe plekken, terwijl de andere persoon hevige menstruaties heeft, bloedingen bij het tandenpoetsen en een nabloeding bij de bevalling. In SYMPHONY onderzoeken wij of bloedvatwandcellen dit verschil in bloedingsklachten kunnen verklaren.

De NVHP organiseert in samenwerking met SYMPHONY op donderdag 10 februari van 20.00 tot 21.00 uur dit webinar voor zowel leden als niet-leden. We nemen je hierin mee naar de bijzondere wereld van de bloedvatwandcellen, ook wel endotheelcellen genoemd (zie de afbeelding). We laten je zien wat er gebeurt met het bloed dat we afnemen als je deelneemt aan het onderzoek, wat we daarna in het onderzoekslaboratorium uitvoeren en welke experimenten ons daarbij helpen! Tegenwoordig kunnen we in het laboratorium zelfs bloedvaten namaken op een chip om zo de patiënt nog beter te onderzoeken.

In dit fascinerende webinar komen Dr. Ruben Bierings (onderzoeksgroepsleider) en Dr. Iris van Moort (onderzoeker) aan het woord en kun je ze uiteraard de vragen stellen die je altijd al hebt willen weten over bloedvatwandcellen!

Inschrijven voor de webinar? Klik dan hier. Inschrijven kan uiterlijk 10 februari 15.00 uur.