Nieuws

UMC Groningen stapt over

26-05-2018 | Nieuws

Ben jij onder behandeling in het hemofiliebehandelcentrum UMC Grondingen? Dan kan het zijn dat jij afgelopen week een brief hebt ontvangen dat je op een ander medicijn over gaat stappen. Andere HBC’s hebben dit vorig jaar gedaan en we hebben inmiddels best wat informatie op onze website staan. Bijvoorbeeld een checklist die je helpt om vragen te stellen aan je behandelaar als je wordt gevraagd over te stappen. Ook hebben we leden van de NVHP gevraagd hoe zij vorig jaar de overstap hebben ervaren, dat staat in de evauatie.
Ben je benieuwd? Lees het dan op je gemak door. Heb je vragen, stel ze aan het hemofiliebehandelcentrum, zij weten precies wat de consequenties zijn voor jou als patiënt.

Informatieavond UMC Groningen
Op 7 juni 2018 is er om 19.00 uur in de Ronde Zaal van het UMCG een informatieavond over dit onderwerp. Er is eerst uitleg over de centrale inkoop, daarna is er een presentatie over Refacto. Aansluitend is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige behandelaren en verpleegkundigen. Ook bestaat de mogelijkheid om te oefenen met het systeem voor het oplossen van de Refacto.