Nieuws

Update: desmopressine neusspray (Octostim ® en Minirin®) 

16-02-2021 | Nieuws

De eerdere terugroepactie van desmopressine neusspray heeft grotere gevolgen voor de levering van het middel dan aanvankelijk werd gedacht. De fabrikant verwacht de productie van het middel pas weer te hervatten in het tweede kwartaal van 2023. Dit meldt de European Haemophilia Consortium (EHC).  Dit geldt voor de producten Octostim ®, Minirin®, DDAVP en Stimate®.

Het middel werd afgelopen jaar op apothekersniveau teruggeroepen vanwege afwijkende percentages van het werkbare bestanddeel. De fabrikant, Ferring Pharmaceutical Limited, gaf in februari dit jaar aan het onderzoek naar de oorzaak te hebben afgerond. Het probleem lag bij de afdichting van de fles. De fabrikant wil een nieuwe productielijn installeren om herhaling van het probleem te voorkomen.  

Alternatief  

Het aanschaffen, installeren en kwalificeren van een nieuwe productielijn kost veel tijd. Het bedrijf verwacht de productie te hervatten in het tweede kwartaal van 2023. De eerste leveringen zullen in de tweede helft van 2023 plaatsvinden. Patiënten die gebruik maken van de Octostim neusspray, kunnen contact opnemen met hun behandelcentrum om een geschikt alternatief te vinden.