Nieuws

Video: drie generaties vrouwen met hemofilie

18-05-2023 | Nieuws

‘Mijn moeder bloedde enorm wanneer zij een snee had. Maar het was de norm, we wisten niet beter’, zegt hemofiliepatiënt Nicola in een video van het medisch educatief platform COR2ED. Met de video wil COR2ED een beeld geven van de impact van een bloedingsstoornis op het leven van vrouwen. In de video komen drie generaties vrouwen vrouwen met hemofilie uit een familie aan het woord.

 De vrouwen delen in de video hun levenservaringen tijdens de verschillende levensfases. Je kan ook losse onderdelen van de video bekijken gericht op de onderwerpen: zwangerschap, ondersteuning, menstruatie en diagnose.

Bekijk hieronder de volledige video (let op: de video is in het Engels):

CORE2D

CORE2D is een onafhankelijk, medisch educatief platform dat samenwerkt met experts en patiënten om verhalen met impact te ontwikkelen voor zorgverleners en patiënten over de hele wereld. Op de website, onder het kopje hemostasis and bleeding disordersvind je ook video’s  en podcasts. Recent is de video ‘ijzertekort bij vrouwen en meisjes met een stollingsstoornis’ gepubliceerd. Ook vind je er podcasts over profylaxe bij kinderen met hemofilie, de behandeling van de ziekte van Von Willebrand en de verschillende types, stollingsstoornissen en zwangerschap en een video over het voorbereiden van meisjes met een stollingsstoornis op de menstruatie.

NVHP

De NVHP staat achter de video van CORE2D. Het logo van onze vereniging is dan ook geïncludeerd aan het einde van de video.