Nieuws

Webinar erfelijkheid bij de ziekte van Von Willebrand

02-06-2022 | Nieuws

De NVHP organiseert op donderdag 30 juni van 20.00 tot 21.00 uur een webinar over erfelijkheid bij de ziekte van Von Willebrand. Sprekers zijn Danielle Meijer, klinisch chemicus bij het Radboudumc en Annet Simons, labaratoriumspecialist klinische genetica bij het Radboudumc. Tijdens deze webinar krijg je meer uitleg over erfelijkheid en is er ruimte om vragen te stellen. 

De sprekers maken inzichtelijk hoe een diagnosetraject eigenlijk verloopt vanaf het moment dat je bij de arts komt tot de diagnose. Ook wordt er uitleg gegeven over waarom de diagnose Von Willebrandziekte niet altijd gemakkelijk te stellen is. Op die manier krijg je inzicht in het diagnoseproces en meer inzicht in je stollingsstoornis. 

Types en overerving

Daarnaast kent de ziekte van Von Willebrand meerdere types. Welke types zijn er eigenlijk? Hoe wordt een mutatie in een gen bepaald? En hoe zit het met de overerving van deze stollingsstoornis? Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens deze webinar antwoord op krijgt. Uiteraard is er na de presentatie ook ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

Inschrijven

De webinar is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de NVHP, en vindt plaats via Zoom. Inschrijven kan hier. Aanmelden kan tot 18.00 uur op dinsdag dinsdag 28 juni. Je ontvangt een link in je mailbox en meer uitleg over het gebruik van Zoom. Heb je vragen over deze webinar of over de inschrijving? Stuur dan een mail naar nvhp@nvhp.nl of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via 033–247 10 49.