Nieuws

Webinar over COVID-19 vaccinatie bij een stollingsstoornis

21-02-2021 | Nieuws

De samenwerkende hemofiliebehandelcentra Nijmegen, Eindhoven Maastricht (NEM) organiseren op dinsdag 23 februari van 20:00 tot 21:30 uur een webinar over COVID-19 vaccinaties bij mensen met een aangeboren stollingsstoornis. Deze online bijeenkomst is ook toegankelijk voor NVHP-leden. Aanmelden kan door te mailen naar hbc@mumc.nl onder vermelding van de NVHP. Je ontvangt dan een link waarmee je de webinar kan volgen. 

Na een korte introductie van Drs. Floor Heubel-Moenen (internist-hematoloog in het MUMC+) volgt er meer uitleg over COVID-19 vaccinatie en de immuunrespons. Dr. Astrid Oude Lashof (infectioloog MUMC+) geeft meer informatie over eventuele aanvullende stollingsmaatregelen rondom de vaccinatie bij patiënten met een aangeboren stollingsstoornis. Dr. Paul Brons (kinderhematoloog in het RadboudUMC) zal ook specifieke informatie toelichten over kinderen. Na de presentaties van de sprekers is er vanaf 21 uur ruimte om vragen te stellen. 

Meer weten over corona en de mogelijke consequenties voor mensen met een stollingsstoornis? Bekijk dan de speciale coronapagina van de NVHP voor meer informatie.