Nieuws

Webinar sportdeelname en blessures bij mensen met hemofilie

24-05-2021 | Nieuws

De NVHP organiseert op dinsdag 29 juni van 20.00 tot 21.00 uur een webinar over sportdeelname en blessures bij mensen met hemofilie. Sprekers tijdens deze webinar zijn Olav Versloot, onderzoeker in opleiding (PhD) en Johan Blokzijl, fysiotherapeut en promovendus, bij de Van Creveldkliniek in het UMC Utrecht. De webinar is toegankelijk voor zowel NVHP-leden als voor niet-leden. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

Olav Versloot kijkt onder meer of mensen met hemofilie meer risico zouden hebben op sportblessures dan mensen die geen hemofilie hebben. Hij onderzoekt daarbij ook de invloed van het moment van het gebruik van profylaxe. Met het onderzoek hoopt hij beter inzicht te krijgen in wat iemand met hemofilie nu wel of niet op het gebied van sport kan doen. Tijdens de webinar zal Olav de resultaten van zijn studie presenteren, maar ook een overzicht geven van wat er wereldwijd over bekend is. Johan Blokzijl zal het één en ander vertellen over bewegen en gezondheid (bij mensen met hemofilie) in het algemeen.

Inschrijven voor de webinar kan hier. Aanmelden kan tot dinsdag 25 juni 18.00 uur. Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een link in je mailbox en meer uitleg over het gebruik van Zoom. Heb je vragen over deze webinar of over de inschrijving? Stuur dan een mail naar nvhp@nvhp.nl of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via 033–247 10 49.