Nieuws

Webinar SYMPHONY: Partitura 1 – Zorgpaden en een patiëntenreis voor alle bloedstollingsstoornissen

19-11-2021 | Nieuws

In samenwerking met de NVHP organiseert SYMPHONY op donderdag 9 december van 20.00 tot 21.00 uur een webinar over het nieuwe 2-jarige project Partitura dat is ontstaan uit de samenwerking met verschillende disciplines binnen SYMPHONY.

Partitura (of in het Nederlands Partituur) is in de muziek het volledige overzicht van een muziekstuk, hiermee heeft de dirigent met één blik overzicht over het beloop van het muziekstuk voor de verschillende instrumenten.

SYMPHONY is al even van start, het is een groot 5-jarig project gefinancierd door NWO-Nationale Wetenschapsagenda i.s.m. alle Hemofiliebehandelcentra, Sanquin, patiënten en drie farmaceutische partners dat onderzoek verricht in alle bloedstollingsstoornissen met het doel een behandeling op maat voor elke patiënt in elke levensfase in te richten. De NVHP is hier zeer actief bij betrokken.

In Partitura 1 willen de onderzoekers zorgpaden en een patiëntenreis maken voor iedereen met een bloedstollingsstoornis van 0 tot 8 jaar.

In dit webinar willen we jullie meenemen in dit onderzoek, wat is een zorgpad? En wat is een patiëntenreis? Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Maar ook zullen we uitleggen hoe we de zorgpaden en de patiëntenreis in kaart willen brengen en waarom op deze manier. En uiteraard waarom is het belangrijk om deze op te stellen?

Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Shannon van Hoorn (onderzoeker SYMPHONY & Partitura, Erasmus MC), Marleen van Rijckevorsel (student Industrieel Ontwerp TU Delft) en Simone Reitsma (project manager SYMPHONY & Partitura).

Inschrijven

De webinar is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de NVHP, en vindt plaats via Zoom. Inschrijven kan hier. Aanmelden kan tot 18.00 uur op dinsdag 7 december. Je ontvangt uiterlijk 8 december een link in je mailbox en meer uitleg over het gebruik van Zoom. Heb je vragen over deze webinar of over de inschrijving? Stuur dan een mail naar nvhp@nvhp.nl of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via 033–247 10 49.