Nieuws

Webinar: van menstruatie tot zwangerschap

07-10-2022 | Nieuws

De NVHP organiseert op dinsdag 29 november van 20.00 tot 21.30 uur een webinar over de levensfase tussen de menstruatie en zwangerschap in. Sprekers zijn hematoloog dr. Karin van Galen (UMC Utrecht) medisch psycholoog dr. Lotte Haverman en promovendus Tessa van Gastel (Amsterdam UMC, afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Psychosociale Zorg). Vrouwen met een stollingsstoornis kunnen in verschillende levensfasen te maken krijgen met vragen en obstakels. Het gaat vaak over de menstruatie en zwangerschap, maar daar tussenin gebeurt ook een heleboel.

Bijvoorbeeld als je je partner leert kennen, je gaat solliciteren of als je nadenkt over het krijgen van kinderen. Want wat vertel je wel en niet over je stollingsstoornis? Bijvoorbeeld tegen je partner of aan je toekomstige baas tijdens een sollicitatie. En wat als je nadenkt over het krijgen van kinderen? Het is namelijk goed om jezelf op tijd te laten voorlichten over de verschillende mogelijkheden.

tint rood 24x24px nvhpOnderwerpen:

  • Wat vertel je wel en niet en aan wie?
  • Wel of geen kinderen? Wat zijn de overwegingen?
  • Wat zijn de mogelijkheden?

Na de presentatie is er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Ook is het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

comments rood 24x24px nvhpToegankelijk voor iedereen 

De webinar is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de NVHP, en vindt plaats via Zoom. Ook mannen zijn welkom tijdens de digitale bijeenkomst. Zij krijgen ook de ruimte om vragen te stellen na de presentaties.

Let op: wij vragen hen wel om, na het stellen van eventuele vragen, te vertrekken. Op die manier is er daarna ruimte voor deelnemende vrouwen om in een select gezelschappen eventuele (persoonlijke) vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. 

video rood 24x24px nvhpInschrijven

Inschrijven voor de webinar kan hier. De eerste vijftig deelnemers ontvangen een ‘goodiebag’ via de brievenbuspost. Aanmelden kan tot 18.00 uur op 25 november. Wil je de goodiebag ontvangen? Schrijf je dan uiterlijk 14 november in.

Je ontvangt een link in je mailbox en meer uitleg over het gebruik van Zoom. Heb je vragen over deze webinar of over de inschrijving? Stuur dan een mail naar vrouwen@nvhp.nl of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via 033–247 10 49.