Nieuws

Wereldhemofiliedag: een virtueel feestje. Doe je mee?  

17-04-2020 | Nieuws

Op 17 april is het Wereldhemofiliedag (WHD). Een dag waarop er in de hele wereld aandacht wordt gevraagd voor mensen met een stollingsstoornis. Samen met jou, als lid, willen we er dit jaar een virtueel feestje van maken. De NVHP start op deze dag met een online campagne met inspirerende quotes van onze leden met verschillende stollingsziekten. 

#Wearredday 

Zelf meedoen? Dat kan ook. Post een foto met een rood item op Facebook, Twitter of Instagram en gebruik de hashtag #wearredday. Dat rode item kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een rood t-shirt, petje, zonnebril of rode lippenstift. Samen zorgen we ervoor dat social media op deze dag rood kleurt. Post een selfie en tag de @NVHP. 

Profielkader

Speciaal voor deze dag heeft de NVHP een profielkader gemaakt. Dat kader kan je gemakkelijk toevoegen aan je profielfoto op Facebook. Op die manier kan je aandacht vragen voor wereldhemofiliedag. Ga naar je profielfoto op Facebook en klik vervolgens op ‘kader toevoegen’. Zoek op ‘NVHP WHD’ en je kan het kader toevoegen aan je profielfoto.

Deel jouw verhaal 

Daarnaast kan je ook jouw verhaal of ervaringen delen op Facebook en op die manier aandacht vragen voor mensen met een stollingsstoornis. Jouw verhaal delen? Tag de @NVHP, we delen jouw bericht graag op onze sociale media. 

#Getinvolved 

De World Federation of Hemophilia is de initiatiefnemer van deze dag. Normaal gesproken komt de gemeenschap samen om de vooruitgang in behandeling te vieren, bewustzijn te vergroten en begrip en aandacht te vragen voor mensen met een stollingsziekte bij het grote publiek. Het thema van dit jaar is #getinvolved.