Nieuws

Zorgkosten aftrekken van je belastingen in 2019

03-02-2019 | Nieuws

Voor belastingbetalers (en hun kinderen) met een chronische aandoening zijn er diverse aftrekposten mogelijk. Voorwaarde is wel dat de zorgkosten niet worden vergoed via een andere regeling (zoals de basiszorgverzekering). Zo valt er te denken aan bijvoorbeeld de kosten voor paramedische zorg als de fysiotherapeut en tandarts. Ook de kosten voor vervoer naar dokter, revalidatiecentrum of orthopedisch schoenmaker. Lees op de website www.meerkosten.nl precies welke aftrekposten er allemaal mogelijk zijn.

Uitgebreid artikel en stappenplan
Lees hier een uitgebreid artikel over de aangifte over het belastingjaar 2018. De informatie in dit artikel is afkomstig van de website www.meerkosten.nl van Ieder(in), het landelijke Netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte.

Vanaf 1 maart 2019 kun je de aangifte doen. Hoe zit het ook alweer?

  • Hebt u van de Belastingdienst een aangiftebrief gekregen? Dan moet u in principe vóór 1 mei aangifte doen. Haalt u dat niet? Vraag dan uitstel tot 1 september. U hoeft alleen even te bellen met de Belastingtelefoon 0800-0543. Bent u fiscale partners en wilt u allebei uitstel, dan moet u allebei bellen.
  • Hebt u geen aangiftebrief gekregen? Dan hebt u nog tot eind 2023 de tijd om aangifte te doen over het jaar 2018.