Deze werkgroep ondersteunt ouders van kinderen met een stollingsstoornis om te dienen met de specifieke zaken die daarbij spelen te denken valt aan bijvoorbeeld hoe je als ouder omgaat met de problemen van je kind, hoe ga je om met het prikken van je kind, tegen welke problemen loop je aan als ouder en als gezin. Daarnaast ondersteunt de Werkgroep Ouders het bestuur bij het organiseren van het Kampeerweekend. Dit weekend is inmiddels niet meer weg te denken uit onze vereniging.

De werkgroep bestaat uit: Sebastiaan de Jong, Lynnda Pekel, Lori van der Burgt, Mariel en Joost van den Boomen en Joyce van Steenbergen.

Kampeerweekend

Heb jij een kind tot 12 jaar met een stollingsstoornis? Wil jij ook wel eens even praten met ouders die hetzelfde meemaken? Leuke en minder leuke dingen, vragen, informatie? Dan is het NVHP-Kampeerweekend vast iets voor jou en je gezin! Het wordt elk jaar op het tweede weekend van juni gehouden, op een camping waar ook chalets te huur zijn (voor wie niet van kamperen houdt). Het weekend is alleen voor NVHP-leden. Jongvolwassenen laten spelenderwijs zien de kinderen en hun ouders hoe je een heel gewoon leven kunt leiden met een stollingsstoornis. Elk jaar belangrijk: het Prikmoment op zaterdagmorgen. Peuters met prikangst zien hoe grote jongens het allemaal heel gewoon vinden, de oudste kinderen kijken het zelf prikken af van de jongvolwassenen en ouders bespreken ondertussen hun bezorgdheid en trucjes met elkaar.

De leden van de werkgroep

Van links naar rechts boven: Mariël van den Boomen, Lori van der burgt, (onder) Sebastiaan de Jong en Joyce van Steenbergen

20180520 ouders

Inloggen voor leden