In 2017 is de NVHP werkgroep Vrouwen met een stollingsstoornis officieel opgezet. De werkgroep heeft als doel om meer aandacht te vragen en te geven aan vrouwen met een stollingsstoornis. Hieronder vallen zowel de patiënten met bijvoorbeeld de ziekte van Von Willebrand, bloedplaatjesafwijkingen, factor deficiënties als ook draagsters (van bijvoorbeeld hemofilie). De werkgroep organiseert eens in de twee jaar een Ladies Day; een dag waarop alleen vrouwen aanwezig zijn en er ruimte is voor lotgenotencontact, het laatste medische nieuws en vooral ook gezelligheid.

De werkgroep wil zich naast dit soort activiteiten ook inzetten voor betere informatieverstrekking naar huisartsen, gynaecologen en tandartsen. Heb je een stollingsstoornis, dan kun je je aansluiten bij de groep Project Red. Dat is een besloten groep op Facebook, alleen voor vrouwen: Project red -hevig bloedverlies tijdens menstruatie.

 

Brochure Wil jij meer lezen? Download dan onze brochure over vrouwen met een stollingsstoornis.

Wil je checken of jij er misschien last van hebt? Doe dan onze Symptomenchecker. Heb je twee of meer vinkjes gezet, dan is het goed om langs de huisarts te gaan.

Wie zitten er in de werkgroep? Op dit moment zijn bestuurslid Lynnda Pekel, Annebelle Nooteboom, Sylvia Plat en Evelyn Grimberg lid van de werkgroep. Heb je ook interesse, tips of wil je helpen? Dan horen we dat graag. Je kunt contact met ons opnemen via e.grimberg@nvhp.nl of door een Messenger berichtje te sturen op onze Facebook Project red – hevig bloedverlies tijdens menstruatie.

Inloggen voor leden