nvhp img vrouwen

Stollingsstoornissen kunnen voor vrouwspecifieke klachten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan hevig menstrueel bloedverlies of bloedverlies bij of na een zwangerschap. De ziekte van Von Willebrand en plaatjesstoornissen zijn de meest voorkomende aangeboren stollingsstoornissen. Daarnaast bestaat nog een heel scala aan andere zeldzame aangeboren stollingsafwijkingen. De meeste stollingsstoornissen komen even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. Uitzondering hierop is hemofilie; hemofilie komt daarom veel vaker voor bij mannen. Vrouwen kunnen draagster zijn van hemofilie en ook draagsters kunnen symptomen van lichte of matige hemofilie hebben.

Titel afbeeldingHet aantal vrouwen met een stollingsstoornis is niet precies bekend. Naar schatting zijn er in Nederland 2.000 draagsters van Hemofilie, 10.000 vrouwen met de ziekte van Von Willebrand en 800 vrouwen met bloedplaatjesaandoeningen. Dit is waarschijnlijk slechts een klein gedeelte van de vrouwen met bloedingssymptomen die daadwerkelijk een diagnose hebben gekregen. Velen leven met een dergelijke aandoening zonder dit te weten.

Brochure (klik op de foto links om de brochure te lezen)
We hebben een brochure uitgebracht speciaal voor en over vrouwen met een stollingsstoornis. In deze brochure staan mooie ervaringsverhalen van leden van onze vereniging. Ieder heeft een eigen verhaal met een andere stollingsstoornis en we zijn trots dat zij hun verhaal wilden delen.


 

briefcasemedical rood 64x64px nvhp

Vrijwilligers

De werkgroep Vrouwen zet zich in voor de belangen van vrouwen met een stollingsstoornis en draagsters.

notesmedical rood 64x64px nvhp 

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan helpen voor mensen met een stollingsstoornis, bekijk de pagina hierover.

flask rood 64x64px nvhp

Project Red

Een besloten groep op Facebook voor meisjes en vrouwen met hevig bloedverlies tijdens de menstruatie.

infocircle rood 64x64px nvhp 

Activiteiten

Kom naar onze ledendag, de Ladies day of het kampeerweekend, in onze kalender staan alle activiteiten.

 

Inloggen voor leden